Grondverzet banden

Bandenmarkt® Grondverzet banden

Door de jaren heen heeft Bandenmarkt een uitgebreid grondverzet banden assortiment ontwikkeld voor landbouwmachines. Daardoor heeft bandenmarkt zeer uitgebreide kennis over grondverzet banden in eigen huis. Lees hieronder wat wij voor u kunnen betekenen.

De eerste banden die onder het merk Bandenmarkt® werden ontwikkeld waren landbouw- en grondverzet banden. Met de bedoeling om juist deze groep banden te introduceren als vernieuwde banden. Het besef dat het vernieuwen van banden een verstandige en logische stap is werd onmiddellijk duidelijk. Bijvoorbeeld bij het hergebruiken van hoogwaardige vliegtuigbanden. Met de bedoeling dat deze aangepast worden voor het gebruik op landbouwmachines.

Vernieuwde grondverzet banden

Hoe lang gaan vernieuwde landbouwbanden mee?

Zoals gezegd vernieuwen wij enkel hoogwaardige banden. Desalniettemin horen wij deze vraag vaak van boeren die ervoor willen zorgen dat hun tractors in topconditie blijven. En van boeren en telers die het meeste uit hun machines willen halen. De staat van uw banden heeft invloed op de prestaties van uw tractor. Denk hierbij aan bezuiniging op uw brandstof verbruik, of de soepelheid van uw rit. Daarom is de het belangrijk om enkel hoogwaardige vernieuwde banden te gebruiken. Oftewel; door uw banden goed te onderhouden, verkleint u het risico op ongevallen. En haalt u meer kilometers uit uw tank. Dus, neem contact met ons op en laat u adviseren door onze experts.  

Waar bestaan onze vernieuwde banden uit?

Onze grondverzet banden zijn gemaakt van synthetisch en natuurlijk rubber. Daarnaast bevatten ze ook nuttige chemicaliën zoals zwavel en zinkoxide. Deze ingrediënten helpen bij zaken als tractie en rolweerstand op de weg en op het land. Bovendien maken vulstoffen zoals carbonzwart en silica uw banden sterker dan alleen rubber. Vervolgens worden metalen en textielversterkingen toegevoegd om vorm en meer sterkte te bieden. Voorbeelden van veel voorkomende versterkingen zijn rayon, draden, nylon en polyester.

Onderhoud van uw grondverzet banden

Het onderhoud aan uw grondverzet banden is zeer belangrijk. Zorg ervoor dat uw banden goed worden onderhouden. Deze het juiste luchtniveau hebben en in goede staat verkeren. Samengevat zijn bovenstaande maatregelen van essentieel belang voor uw veiligheid en die van andere bestuurders. Bijvoorbeeld een klapband kan dodelijke ongevallen veroorzaken. Tevens zijn de meest voorkomende oorzaken van ongevallen banden met schade. Ofwel banden die niet goed zijn opgepompt en banden die versleten en/of te oud zijn.

 

Daarnaast is het belangrijk dat uw grondverzet banden de juiste hoeveelheid lucht bevatten om soepel te rijden. Onder anderen om het maximale uit uw brandstofverbruik te halen en hun vorm te behouden.

Industrie

Voor banden die de meest extreme omstandigheden moeten doorstaan, heeft HBI een nieuw concept ontwikkeld genaamd ATT (Aramid Tyre Technology).

Landbouw

Marktleider in innovatieve oplossingen voor mobiele graafmachines en wielladers. Om de prestaties van deze machines aanzienlijk te verbeteren.

Recycling

De lange levensduur van de Bandenmarkt® banden geven uw machine de efficiency en de betrouwbaarheid die u mag verwachten.