Landbouwbanden van BANDENMARKT®​

Vernieuwde banden van Bandenmarkt®

De lange levensduur van de Bandenmarkt® banden geven uw machine de efficiency en de betrouwbaarheid die u mag verwachten. Door de jaren heen heeft bandenmarkt een uitgebreid assortiment landbouwbanden ontwikkeld.

De eerste banden die onder het merk Bandenmarkt® werden ontwikkeld waren landbouwbanden. Het besef dat het vernieuwen van banden een verstandige en logische stap was werd onmiddellijk duidelijk. Een voorbeeld hiervan is het hergebruiken van hoogwaardige vliegtuigbanden voor het gebruik op landbouwmachines.

VERNIEUWDE LANDBOUWBANDEN

HOE LANG GAAN VERNIEUWDE BANDEN MEE ?

Deze vraag horen we vaak van boeren die ervoor willen zorgen dat hun tractors in topconditie blijven. En van boeren en telers die het meeste uit hun machines willen halen. De staat van uw banden kan van invloed hebben op de prestaties van uw tractor. Denk hierbij aan bezuiniging op uw brandstof verbruik, of de soepelheid van uw rit. Door uw banden goed te onderhouden, verkleint u het risico op ongevallen en haalt u meer kilometers uit uw tank. Dus, hoe lang gaan vernieuwde landbouwbanden mee en hoe weet je wanneer het tijd is om een nieuwe set te kopen? 

Vragen?

We horen graag van u!

Gerben ten Holte

Account Manager

WAAR BESTAAN ONZE VERNIEUWDE LANDBOUWBANDEN UIT?

Onze banden zijn niet alleen gemaakt van synthetisch en natuurlijk rubber, maar ze bevatten ook chemicaliën zoals zwavel en zinkoxide. Deze ingrediënten helpen bij zaken als tractie en rolweerstand op de weg en op het land. Bovendien maken vulstoffen zoals carbonzwart en silica uw banden sterker dan alleen rubber. Vervolgens worden metalen en textielversterkingen toegevoegd om vorm en meer sterkte te bieden. Veel voorkomende versterkingen zijn rayon, draden, nylon en polyester.

Onderhoud van uw landbouwbanden

Gedegen onderhoud aan uw banden is zeer belangrijk. Zorg ervoor dat uw banden goed worden onderhouden, het juiste luchtniveau hebben en in goede staat verkeren. Dit is van essentieel voor uw veiligheid en die van andere bestuurders. Een klapband kan dodelijke ongevallen veroorzaken en de meest voorkomende oorzaken zijn banden met schade, banden die niet goed zijn opgepompt en banden die versleten en te oud zijn.

Het is belangrijk dat uw landbouwbanden de juiste hoeveelheid lucht bevatten om soepel te rijden. Het meeste uit uw brandstofverbruik te halen en hun vorm te behouden.

Controleer na elke intensieve inspanning uw banden. Zo kunt u hun levensduur verlengen en geld besparen op frequente vervangingen vanwege voortijdige slijtage. Door de jaren heen heeft Bandenmarkt® een uitgebreid grondverzet banden assortiment ontwikkeld voor landbouwmachines. Daardoor heeft Bandenmarkt® zeer uitgebreide kennis over landbouwbanden in eigen huis.